Meny

Tilltugg

Vitlöksbröd 50:-
Vitlöksstekt lantbröd med aioli.

Nachos 98:-
Varma majschips gratinerade med cheddar- &
parmesanost. Toppas med syltad rödlök och färsk
jalapeños. Dippas i salsa och aioli.

Oliver 65:-
Gröna Mammoutholiver, Kalamataoliver och
Nocellaraoliver marinerade i örter och vitlök.

Prosciutto 75:-
Tunna skivor Prosciutto, ringlad olivolja
och hyvlad parmesan.

Salami & Torreznillos 75:-
Två utvalda salami med knapriga spanska fläsksvålar.

Ost från Osthuset 75:-
Två utvalda ostar från våra vänner i ostbutiken på skomakargatan.

 

Smårätter 

Kalix löjrom 198:-
Kalix löjrom serveras med en smörstekt toast, finhackad
rödlök, crème fraiche och citron.

Ostron Fine de Claire 35:-/st 3 st för 100:-
Från Chiron Fils. Serveras med citron och
scharlottenlöksvinegrette.

Dillgravad lax 99:-
Med sallad på picklad fänkål, rädisor, äpple, och senap.
Svamprisotto 129:-
Krämig risotto på champinjoner, kantareller, vitt vin och parmesan.

Carpaccio 139:-
Lövtunt skuret oxkött med ruccola, riven parmesan,
rostade pinjenötter, olivolja balsamico och citron.

Varmrätter 

Torskrygg 235:-
Bästa biten på linfångad och kravmärkt torsk. Serveras med potatispuré, brynt smör, riven
pepparrot, prosciuttochips och citron.

Hjortytterfilé 298:-
Serveras med kroketter på skånska päror, Västerbottensost och trattkantareller, rostad persiljerot,
semitorkade tranbär och rödvinssås.

Vildsvinsskav 195:-
Smakrik gryta på skånskt vildsvin i en mustig bas på grädde och Guinness. Hackat äpple, bacon
och lingon på toppen. Serveras med len potatispuré.

Majskyckling 229:-
Serveras med en krämig risotto med champinjoner, kantareller, vitt vin och parmesan. Toppas med
picklad morot och rödvinssås.

Grillad svensk oxfilé 315:-
Svensk tournedos på klassiskt vis med knapriga pommes frites, frästa haricots vertes samt rödvin-
& bearnaisesås.

Casareccia 189:-
Pasta Casareccia med kantareller och champinjoner tillsammans med en tryffelsmaksatt svampvelouté,
hyvlad parmesan och grönkålschips.

Biff Rydberg 269:-
Finskurna bitar av svensk oxfilé serveras med stekt potatis och lök. Därtill dijonkräm, riven pepparrot
och en rå äggula.

Melloburgare 195:-
200g malet oxkött med cheddarost, picklad rödlök, saltgurka, tomat- & löksallad, vår egen
dressing och knapriga pommes frites.

Yelloburgare höst-19 195:-
200g malet oxkött med cheddarost, karamelliserad lök, gräddkokt svamp, sötpotatischips,
tryffelmajonnäsoch knapriga pommes frites.

Veganburgaren 189:-
200g grönsaksbiff, picklad rödlök, saltgurka, tomat- & löksallad, rostad majskräm på äggfri
majonnäs och knapriga pommes frites.

SALLAD
Mello´s Caesarsallad 179:-
Grillad kyckling och rostat bacon med romansallad, hackade tomater, hyvlad parmesan,
krutonger och klassisk Caesardressing.

Mello´s veganska Caesarsallad 169:-
Friterad grönsaksbiff med romansallad, hackade tomater, krutonger och vegansk Caesardressing.

Dessert

Kryddbakat höstäpple 79:-
Fylld med mandelmassa smaksatt med kanel, kardemumma och kryddnejlika.
Serveras med vispad vaniljkräm och saltrostade mandlar.

Crème Brûlée 69:-
Smaksatt med citrus och vanilj.

Tryffel 45:-
Liten men delikat! Hemgjord tryffel på Valrhonachoklad.

Glass / Sorbet
Gammeldags vaniljglass / chokladglass / äpple
sorbet / citron sorbet
Välj 2 sorter för 55: – eller 3 sorter för 65:-